10 χρόνια χειρουργική παχυσαρκίας και μεταβολικών νόσων (σακχαρώδης διαβήτης)

10 χρόνια
χειρουργική παχυσαρκίας
και μεταβολικών νόσων
(σακχαρώδης διαβήτης)

χειρουργική σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

χειρουργική
σακχαρώδη διαβήτη
τύπου ΙΙ

 

Υπάρχει αύριο μετά από αποτυχία!

Υπάρχει αύριο
      μετά από
            αποτυχία!

 

πρόληψη και αντιμετώπιση του   Διαβήτη

πρόληψη και
      αντιμετώπιση του
            Διαβήτη

 

χειρουργική νοσογόνου παχυσαρκίας

   χειρουργική
       νοσογόνου
  Παχυσαρκίας

Στα μικρόβια του εντέρου οφείλεται η παχυσαρκία;

Μια μελέτη από ερευνητές στο  Alimentary Pharmabiotic Centre in University College Cork, Ireland,  ανέφερε πως τα βακτήρια του εντέρου επικοινωνούν με τον ξενιστή και  ρυθμίζουν την  αύξηση του σωματικού βάρους και των επιπέδων χοληστερόλης του ορού .

Η έρευνα , που δημοσιεύθηκε στα Proceedings of the National Academy of Sciences, θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την ορθολογική επιλογή και το σχεδιασμό των προβιοτικών για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας ,  την  υψηλή χοληστερόλη και το διαβήτη .

 

Η ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Cormac Gahan και η Susan Joyce ανέλυσε μια βακτηριακή πρωτεΐνη που τροποποιεί τα χολικά οξέα ( ένα σημαντικό συστατικό της  χολής ) στο έντερο . Αυτή η πρωτεΐνη , χολικό άλας υδρολάσης , συνήθως γίνεται από βακτήρια και λειτουργεί αλλάζοντας  τις  χημικές ιδιότητες των χολικών οξέων στο έντερο .

 

Η ερευνητική ομάδα έδειξε ότι η αύξηση των επιπέδων της πρωτεΐνης αυτής μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης ορού και  το  σωματικό βάρος σε ποντικούς . Η ομάδα  επί του παρόντος εξετάζει την σημασία αυτών των ευρημάτων και στον  άνθρωπο .

 

 

Οι ερευνητές απέδειξαν ότι η δραστικότητα της υδρολάσης  χολικού  άλατος επηρεάζει σημαντικά το μεταβολισμό των λιπιδίων ,  την αύξηση βάρους, και τα επίπεδα χοληστερόλης στον ξενιστή .

 

 Τα ευρήματα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν  ως βάση για τη μελλοντική επιλογή των προβιοτικών ή διαιτητικών  παρεμβάσεων που θα στοχεύουν σε αυτό το μηχανισμό  με σκοπό  τη ρύθμιση της αύξησης  του σωματικού βάρους ή  της υψηλής  χοληστερόλης. Έχουμε τώρα τη δυνατότητα συνδυασμού των προβιοτικών ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες του τελικού χρήστη . Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη για να καθοριστεί  πώς αυτό το σύστημα λειτουργεί στον άνθρωπο .

 

επιστροφή