10 χρόνια χειρουργική παχυσαρκίας και μεταβολικών νόσων (σακχαρώδης διαβήτης)

10 χρόνια
χειρουργική παχυσαρκίας
και μεταβολικών νόσων
(σακχαρώδης διαβήτης)

χειρουργική σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

χειρουργική
σακχαρώδη διαβήτη
τύπου ΙΙ

 

Υπάρχει αύριο μετά από αποτυχία!

Υπάρχει αύριο
      μετά από
            αποτυχία!

 

πρόληψη και αντιμετώπιση του   Διαβήτη

πρόληψη και
      αντιμετώπιση του
            Διαβήτη

 

χειρουργική νοσογόνου παχυσαρκίας

   χειρουργική
       νοσογόνου
  Παχυσαρκίας

Η American Society for Metabolic and Bariatric Surgery(ASMBS) υποστηρίζει τη βαριατρική επέμβαση σε ασθενείς με χαμηλό ΔΜΣ(ΒΜΙ 30-35).

 

Στις 16 Φεβρουαρίου 2011 εγκρίθηκε στις ΗΠΑ από την υπηρεσία FDAη τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου σε ασθενείς με χαμηλό ΔΜΣ(30-35)  που ταυτόχρονα παρουσιάζουν και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία (διαβήτης, υπέρταση)(http://www.fda.gov/MedicalDevices/ProductsandMedicalProcedures/DeviceApprovalsandClearances/Recently-ApprovedDevices/ucm248133.htm).
Η έγκριση αυτή υποστηρίζεται και από την Αμερικανική Εταιρία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας(ASMBS)(http://www.bariatricnews.net/?q=news/11795/asmbs-support-bariatric-surgery-bmi). Τα μέλη της Εταιρίας αφού μελέτησαν τα υπάρχοντα δεδομένα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς αυτοί ωφελούνται από μια βαριατρική επέμβαση πολύ περισσότερο σε σχέση με τις συνήθεις συντηρητικές μεθόδους αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.
Τα μέλη της Εταιρίας δεν συνιστούν μια συγκεκριμένη τεχνική, εν τούτοις αναφέρουν ότι ο γαστρικός δακτύλιος έχει τις λιγότερες επιπλοκές. Σε ασθενείς όμως με σοβαρού βαθμού σακχαρώδη διαβήτη που δεν ελέγχεται ικανοποιητικά συνιστούν στους χειρουργούς να προτείνουν και τη γαστρική παράκαμψη καθώς επίσης και το γαστρικό μανίκι.
Η δική μας ομάδα έχει παρουσιάσει επανειλημμένα(Sydney 2006, Capri Italia 2008, LosAngeles 2010) τα πολύ καλά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε αυτή την ομάδα ασθενών καθιστώντας σαφές ότι είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία σε αρχικά στάδια οπότε και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα.

 

επιστροφή